Skip to main content

Χαρδαλιάς για Κορινθία: Έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα γης

Ο υφυπουργός Πολ. Προστασίας όνισε ότι «οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα» υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ήταν ολέθρια.

Για μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στο πύρινο μέτωπο στον Σχίνο Κορινθίας κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα» υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ήταν ολέθρια, ενώ όπως ενημέρωσε, έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα γης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε χρησιμοποιείται και αν χρησιμοποιείται σωστά το 112 είπε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι μηχανισμός ενημέρωσης αλλά ένας τρόπος με τον οποίο ειδοποιούνται οι πολίτες σε ακραίες συνθήκες και καταστάσεις.

«Το 112 είναι η έσχατη λύση, το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών. Πρώτα χρησιμοποιούμε τα πρωτόκολλα. Την πρώτη μέρα συντεταγμένα έγινε η απομάκρυνση των κατοίκων και δεν χρειάστηκε η ενεργοποίησή του. Στη συνέχεια επειδή άλλαξαν απότομα οι καιρικές συνθήκες το ενεργοποιήσαμε» είπε και συνέχισε:

«Το 112 δεν είναι μηχανισμός ενημέρωσης. Πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ και με μόνο μέλημα πως θα σώσουμε την ανθρώπινη ζωή».