Skip to main content

Χαρδαλιάς για Κοζάνη: Πώς οδηγηθήκαμε στο lockdown-Γιατί δεν κλείνουν τα σχολεία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε για ποιο λόγο δεν έκλεισαν τα σχολεία και συνεχίζουν να λειτουργούν με χρήση μάσκας

«Δεν υπάρχει λόγος για εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων στην Κοζάνη», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε, τα σχολεία κλείνουν όταν υπάρχουν συρροές εντός των σχολείων, κάτι που δεν παρατηρήθηκε στην Κοζάνη.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα σε σχολικές μονάδες από τα οποία τα τέσσερα αφορούσαν εκπαιδευτικούς, τα 15 μαθητές και το ένα λοιπό προσωπικό», είπε τονίζοντας πως όλοι ήταν καλά στην υγεία τους και δεν σημειώθηκε διασπορά στο εκάστοτε σχολείο.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε παράλληλα στους λόγους που ο νομός Κοζάνης είναι ο πρώτος που τέθηκε στο επίπεδο 4, με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με όσα είπε, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου παρατηρήθηκε εκτεταμένη διασπορά και αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, ενώ κατά τη διάρκεια καθημερινών ελέγχων και διενέργειας τεστ, καταγράφηκε έντονο ιικό φορτίο.

«Στην περιοχή της Κοζάνης, από 1-17 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 47 δράσεις. Την περίοδο που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 2.986 έλεγχοι», επεσήμανε ο υφυπουργός ο οποίος γνωστοποίησε ότι το Σάββατο θα βρεθεί στην Κοζάνη και τα Ιωάννινα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, αναστέλλονται τα μαθήματα και οι εξετάσεις οδήγησης, ενώ ανοιχτά παραμένουν τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων και εμπορίας ξυλείας, τα οπτικά, τα καταστήματα κατασκευής κινητών, τα e-shop, καθώς και τα καθαριστήρια και τα pet shops.

Διαβάστε - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εργαζομένων από και προς την Κοζάνη