Skip to main content

Χαρδαλιάς για συγκεντρώσεις σε πλατείες: Δεν είναι αντίσταση ή μαγκιά

Το ότι δεν ζήσαμε τις εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι αποτέλεσμα της υπεύθυνης συμπεριφοράς, τόνισε ο υφυπουργός.

Στο ζήτημα των συγκεντρώσεων σε πλατείες, τις τελευταίες ημέρες μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας ο περιορισμός της νόσου, αλλά ατομικής ευθύνης.

«Η πανδημία είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει τελειώσει και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν εάν δεν είμαστε προσεκτικοί» , τόνισε ο υφυπουργός.

«Ούτε αντίσταση κάνουν, ούτε μαγκιά δείχνουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική τους και των δικών τους ανθρώπων.

«Στόχος όλων μας είναι να μην χρειασθεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω, να προχωρήσουμε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμ»α, υπογράμμισε.

«Υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε στον αέρα. Η στάση όλων μας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης», σημείωσε.

«Το ότι δεν ζήσαμε τις εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι αποτέλεσμα της υπεύθυνης συμπεριφοράς. Κάθε ανεύθυνη κίνηση σήμερα θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση για τους όρους λειτουργίας των σχολείων, τους κανόνες υγιεινής και τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα.