Skip to main content

Χαρδαλιάς: Η ασπίδα δεν θεωρείται μάσκα - Πρόστιμα σε όσους τη χρησιμοποιούν

Πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους χρησιμοποιούν ασπίδα προσώπου και όχι μάσκα εκτός αν έχουν χρόνια νοσήματα όπως άσθμα.

«Η χρήση των ασπίδων δεν θεωρείται χρήση μάσκας», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σημειώνοντας πως δεν προσφέρουν την ασφάλεια της μάσκας και θα υπόκεινται σε πρόστιμα.

«Σε σχέση με την ασπίδα νομίζω ότι και οι επιδημιολόγοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι η ασπίδα δεν αντικαθιστά για κανένα λόγο την μάσκα. Και δεν είναι καθόλου ασφαλής, σε σχέση με τις δυνατότητες που μας παρέχει μια μάσκα», τόνισε ο υφυπουργός ερωτώμενος σχετικά.

Σημείωσε ωστόσο πως σε περιπτώσεις που υπάρχουν χρόνια νοσήματα που αφορούν σε άσθμα και σε κάποια άλλα θέματα που συνοδεύουν τον άνθρωπο ο οποίος θα ελεγχθεί για την χρήση της ασπίδας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι πιο επιεικείς.

«Σε κάθε περίπτωση όμως, ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των ασπίδων και όλοι να υιοθετήσουμε τις μάσκες τις επόμενες μέρες για να μπορέσει να έρθει πραγματικό αποτέλεσμα», κατέληξε ο υφυπουργός.