Skip to main content

Χαρδαλιάς: Η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό-5.379 ενεργά κρούσματα

Νέο μήνυμα προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Για «σημαντική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων ασθενών, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό» μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Θα ζούμε με τον ιό, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «έχουμε κερδίσει χρόνο, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται, είναι καθημερινός, δύσκολος».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από χώρες ανάλογου πληθυσμιακού μεγέθους, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, με βάση τα στοιχεία έως και την περασμένη Κυριακή, ενεργά στην Ελλάδα είναι τώρα 5.379 κρούσματα. Άλλοι 9.793 ασθενείς ανάρρωσαν κατ' οίκον, ενώ 1.893 πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο.

Ακόμη, ανέφερε πως θα αξιοποιηθούν ξενοδοχεία καραντίνας ώστε να φιλοξενηθούν ασυμπωματικοί και να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

«Κανένα μέτρο δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητά του από τους πολίτες. Αυτοί που θεωρούν τα μέτρα προφύλαξης μη αναγκαίο καταναγκασμό θέτουν σε κίνδυνο τους υπολοίπους. Μάσκα, αποστάσεις , τήρηση των κανόνων υγιεινής για όσο χρειαστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως: «δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, το ερευνούμε»