Skip to main content

Χαρδαλιάς: Υγειονομική βόμβα οι δύο πτήσεις από Ισπανία - 21 κρούσματα

Τρεις γυναίκες και έντεκα άνδρες από την πτήση από Βαρκελώνη και έξι γυναίκες και ένας άνδρας από την πτήση από Μαδρίτη βρέθηκαν μολυσμένοι από τον ιό

Ως μία υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να εκραγεί περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τις δύο πτήσεις που από Μαδρίτη και Βαρκελώνη που έφτασαν στην Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής. Ειδικότερα όπως ανέφερε από τους συνολικά 263 επιβάτες που τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον covid-19.

Τρεις γυναίκες και έντεκα άνδρες από την πτήση από Βαρκελώνη και έξι γυναίκες και ένας άνδρας από την πτήση από Μαδρίτη βρέθηκαν μολυσμένοι, με τον υφυπουργό να τονίζει ότι ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας για την απομόνωσή τους κρίθηκε αποτελεσματικός καθώς η επαφή τους με άλλους ανθρώπους θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όσοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση πρέπει να λάβουν υπόψη τέτοια περιστατικά που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τον σχεδιασμό της χώρας για την προστασία από την εξάπλωση του ιού.

Παράλληλα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι συναγωνίζονται σε δημοτικότητα για το πώς θα ξεγελάσουν αν όχι να εξαπατήσουν τις αρχές. Από αύριο θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Και επιτέλους ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους. Ας αφήσουμε όλοι τα τερτίπια. Ας αφήσουμε τις προφάσεις και δικαιολογίες και ας μείνουμε σπίτι», κατέληξε.