Skip to main content

Κορωνοϊός: Ισχυρή αστυνόμευση το Σαββατοκύριακο σε πάρκα και πλατείες

Νέα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα υπάρχουν από το Σαββατοκύριακο σε πάρκα, μεγάλες πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων, προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το νέο αυτό μέτρο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επισημαίνοντας πως τίθεται σε ισχύ καθώς ακόμα και τώρα κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν το μέγεθος τιυ κινδύνου και δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις της κυβέρνησης.

«Επιτέλους ας το καταλάβουν κάποιοι και να μείνουμε όλοι σπίτι», τόνισε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως αύριο κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, το Σάββατο δεν θα λειτουργήσει καμία λαϊκή αγορά ενώ από Δευτέρα μπαίνουν νέοι κανόνες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως από Δευτέρα θα μειωθούν κατά 50% οι παραγωγοί σε κάθε λαϊκή αγορά και πως κάθε πάγκος θα έχει απόσταση 5 μέτρων από τον επόμενο ενώ θα υπάρχει εναλλαγή ανά εβδομάδα. Επίσης, τα σούπερ μάρκετ θα δέχονται έναν πελάτη ανά 15 τ.μ αντί 10 που ίσχυε ως τώρα. 

Παράλληλα, ο υφυπουργός έστειλε μήνυμα σε όσους αποχωρούν μαζικά διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

«Η ελληνική πολιτεία γνωρίζει και γνώριζε ποιοι περνούν διόδια», είπε ο κ. Χαρδαλιάς μετά τις εικόνες με ροές αυτοκινήτων που υπήρξαν σήμερα στα διόδια.

«Τι δεν γίνεται αντιληπτό; Από την πρώτη η επιστημονική κοινότητα λέει το αυτονόητο», τόνισε επί του ιδίου θέματος ο κ. Χαρδαλιάς, που εμφανίστηκε ιδιαιτέρα ενοχλημένος.

«Η μετακίνησή μας, αν έχουμε τον ιό και είμαστε ασυμπτωματικοί, σημαίνει ότι μπορεί να μεταφερθεί όπου πάμε».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ακόμα ότι από το Σάββατο στις 6 το πρωί, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, για λόγους τροφοδοσίας καθώς και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βγάζουν εισιτήριο μόνο με την επίδειξη του Ε1 της φορολογικής δήλωσης στο οποίο θα φαίνεται ο τόπος κατοικίας.

Ακόμα, απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

«Όσοι βρίσκονται σε πλεύση πρέπει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να καταπλεύσουν», δήλωσε.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι έχουν ανασταλεί όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης, καθώς επίσης και οι άδειες κρατουμένων και οι μεταγωγές αυτών, με εξαίρεση την επίκληση ειδικών λόγων κοινωνικού χαρακτήρα και πάντα σε ελάχιστο αριθμό.