Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
x

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 193 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις αυξήσεις κρουσμάτων σε περιφερειακές ενότητες και απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Ανοδική πορεία καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη γεγονός που έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε τέσσερις μέρες καταγράφηκαν 193 νέα κρούσματα. Συγκεκριμένα, μετά τη Δευτέρα όπου είχαν ανακοινωθεί μόλις 6 κρούσματα, από την Τρίτη άρχισε να καταγράφεται αυξητική τάση του ιού στην πόλη. Ειδικότερα, την Τρίτη ανακοινώθηκαν 36 κρούσματα, την Τετάρτη 38, την Πέμπτη 56 και την Παρασκευή 63 νέα περιστατικά μόλυνσης.

«Μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη», ήταν η χαρακτηριστική φράση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων εκτός από τη Θεσσαλονίκη και σε Καστοριά και Κόρινθο. Ταλαντώσεις, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές ανά τη χώρα.

«Αν δείτε στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, θα δείτε περιοχές που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες κάποια παραπάνω από τον μέσο όρο του 14ημέρου κρούσματα. Το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Κόρινθος δείχνουν να έχουν μια μικρή αύξηση του μέσου όρου που έχουν βγάλει μέχρι τώρα προφανώς μας ανησυχεί και αυτή είναι η δουλειά η δική μας. Να βλέπουμε σε κάθε περιφερειακή ενότητα τι εικόνα έχουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα μέσα σε 48 ώρες να δημιουργηθούν μικρά cluster ή μικρές εξάρσεις ή μικροί πολλαπλασιαστές σε περιοχές που θα δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα».

Καμπανάκι για τα Γιάννενα

Παράλληλα, ο υφυπουργός έκρουσε το καμπανάκι για την περιοχή των Ιωαννίνων, όπου τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. «Και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και γι΄ αυτό και απευθύνω έκκληση και στους κατοίκους της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση της πανδημίας και επικίνδυνη. Η ενεργοποίηση του επιπέδου 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλη τη χώρα» υπογράμμισε ο υφυπουργός, εξηγώντας πως τα όρια αυτά τα έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κοζάνη είναι η πρώτη περιοχή που έχει περάσει από την κατάσταση πορτοκαλί σε κόκκινο. «Αυτό που χρειάζεται είναι να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση και να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να μεταβεί στην Κοζάνη και έπειτα στα Γιάννενα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ