Skip to main content

Χαρδαλιάς: Μπάνιο στη θάλασσα με αποστάσεις ανά παρέα

«Είναι πολύ πιθανό να μεταδοθεί ο ιός ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όταν είμαστε «ο ένας πάνω στον άλλο», ανέφερε σχετικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην αναγκαιότητα τήρησης αποστάσεων στις παραλίες για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις τις επόμενες μέρες θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Πολλοί θα πάνε σε παραλίες κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων ανάμεσα σε διαφορετικές παρέες και στους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε», είπε.

Για το θέμα απάντησε σε σχετικό ερώτημα και ο Σωτήρης Τσιόδρας, επισημαίνοντας πως είναι πολύ πιθανό να μεταδοθεί ο ιός ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όταν είμαστε «ο ένας πάνω στον άλλο» κάνοντας έκκληση στους λουόμενους να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα μεταξύ δηλαδή νομών περιφερειακών ενοτήτων αλλά και στην Κρήτη, ενώ επανέλαβε πως υπάρχει η πρόθεση για μετακίνηση προς τα νησιά από τις 25 Μαΐου ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα αλλά και στα νησιωτικά συμπλέγματα.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να μην εφησυχαζόμαστε από τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζονται, καθώς αυτά είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων εβδομάδων και η εικόνα μετά την σταδιακή άρση των μέτρων θα είναι πιο καθαρή μετά από περίπου δέκα ημέρες.