Skip to main content

Χαρδαλιάς: Ο Δεκαπενταύγουστος θα κρίνει την πορεία του κορωνοϊού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του κοινού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Επίκληση στην ατομική ευθύνη των πολιτών έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοϊό.

«Ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, χαρακτηρίζοντας εχθρό τον εφησυχασμό, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει εύθραυστη.

«Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και μπορεί η κατάσταση αυτή τη στιγμή να είναι διαχειρίσιμη αλλά χρειάζεται η συνεργασία όλων  μας για να διατηρηθεί έτσι», είπε ο υφυπουργός.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, καλώντας τον κόσμο να αντιμετωπίσει υπεύθυνα την κατάσταση, λέγοντας ότι «δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ, σε κάθε παραλία», ενώ κλείνοντας την εισήγησή του είπε πως ο Δεκαπενταύγουστος θα κρίνει τη μετέπειτα πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα νέα μέτρα

Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαφτίσεις, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε για τον κορωνοϊό το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι απαγορεύεται από αύριο η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς τις βραδινές ώρες. Όπως πρόσθεσε, από τη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο ελέγχων.

Συμπλήρωσε δε ότι, αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου σε κέντρα διασκέδασης σε τοπικό επίπεδο.