Skip to main content

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Είμαστε έτοιμοι και για πιο ακραίο σενάριο

Δεν είναι κάτι το οποίο απλά το ζητάμε, το απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αποδέχεται τη σημαντικότητα των μέτρων, είπε.

«Η μάχη ενάντια στην εξάπλωση της νόσου συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος, και το λέω κατηγορηματικά, για κανέναν εφησυχασμό», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους παραβάτες να συμμορφωθούν διαφορετικά τα αυστηρά μέτρα δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

«Για ακόμη μία φορά απευθύνομαι σε αυτούς τους λίγους που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος και τονίζω ότι η συμμόρφωση όλων είναι απαραίτητη για να πετύχουμε το στόχο μας και να εμποδίσουμε τη διασπορά της νόσου. Η παράβαση των μέτρων αποδυναμώνει την προσπάθειά μας και υπονομεύει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών γύρω από τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Ολοι όσοι βρίσκονται σε καραντίνα θα πρέπει να παραμείνουν για το χρονικό διάστημα το οποίο τους έχει ζητηθεί. Δεν είναι κάτι το οποίο απλά το ζητάμε, το απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αποδέχεται και αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητα των μέτρων που έχουμε πάρει μέχρι σήμερα», τόνισε.

«Δίνουμε έναν πόλεμο που δεν πρέπει και δεν δικαιούμαστε να χάσουμε. Η έκβαση του θα κριθεί από τις καθημερινές μάχες που δίνουμε όλοι μας, από την πειθαρχία μας και την επιμονή μας. Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος για να το πετύχουμε είναι ένας - μένουμε σπίτι. Παραμένουμε στα σπίτια μας και να προστατεύουμε όσους αγαπάμε για να κερδίσουμε τον πόλεμο. Για να επιστρέψουμε γρηγορότερα στην παλιά μας ζωή, τις παλιές μας συνήθειες. Μένουμε αδιαπραγμάτευτα στο σπίτι», ανέφερε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Παράλληλα έκανε λόγο για 6.687 πολίτες σε απόλυτη καραντίνα. «Κάποιες περιπτώσεις συγκεκριμένα ελέγχονται σε καθημερινή βάση από περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό συντελεστή. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε απολυτή επαγρύπνηση και είμαστε έτοιμοι ακόμα και για ακραία σενάρια», επισήμανε.