Skip to main content

Χαρδαλιάς: Ανησυχούμε για τη Θεσσαλονίκη - Θα κάνουμε ρεβεγιόν στο υπουργείο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος του δίνει ο νόμος για εννιά άτομα σε κάθε σπίτι.

«Για τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας αυτές οι γιορτές δεν θα είναι διαφορετικές. Θα είμαστε εκεί έξω, θα παλεύουμε για όσους είναι μέσα στο σπίτι».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με συμμετοχή του αναπληρωτή γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγου Γιώργου Δούβαλη, του συντονιστή επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγου Σπυρίδωνα Βαρσάμη, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκου Νίτσα και στελεχών του δήμου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος που δίνει ο νόμος για εννιά άτομα σε κάθε σπίτι, αναφέροντας ότι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής θα κάνουν ρεβεγιόν στο υπουργείο.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι καταστρατήγηση του συγκεκριμένου δικαιώματος θα μας πάει πολύ πίσω και πως οποιαδήποτε παρέκκλιση από την τήρηση των αυστηρών μέτρων είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. "Η πολιτεία δεν μπορεί να έχει πίσω από κάθε πολίτη έναν αστυνομικό", είπε χαρακτηριστικά.



Ο ίδιος ανέφερε ότι τον ανησυχεί ειδικά η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, γιατί υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αργά αλλά σταθερά μειώνονται τα κρούσματα, όμως δεν υπάρχει αντίστοιχη μείωση στις ΜΕΘ και στους ανθρώπους που εισάγονται στα νοσοκομεία.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα έχει τη Δευτέρα τα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε δήμο χωριστά και πως επανέλαβε στον υφυπουργό το αίτημα να οριστεί συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλονίκη.

"Ζήτησα από τον υφυπουργό να υπάρξει ένας συντονιστής στη Θεσσαλονίκη, στην Κεντρική Μακεδονία, από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, για να έχουμε όλη την πληροφόρηση, να έχουμε συντονισμό και να έχουμε γρήγορα ανακλαστικά. Ζήτησα και θα τα έχω από τη Δευτέρα τα επιδημιολογικά στοιχεία κατά δήμους, ώστε να γνωρίζει ο κάθε δήμαρχος τα στοιχεία που αφορούν την περιοχή του και να μην ενημερώνεται για τα κρούσματα από τα δελτία ειδήσεων", ανέφερε και τόνισε πως είναι σημαντικό οι δήμοι που συμμετέχουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στην καταπολέμηση της πανδημίας να έχουν ουσιαστική ενημέρωση, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τους πόρους και τα μέσα να βοηθήσει.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως ο δρόμος για την κανονικότητα θα είναι πολύ μακρύς, υπογραμμίζοντας πως "οποιαδήποτε χαλάρωση τα Χριστούγεννα μπορεί να φέρει τον χρόνο πίσω στον μαύρο Νοέμβρη".

Μάλιστα ανέφερε ότι ούτε ο ίδιος θα γιορτάσει με τη μητέρα του ούτε θα κάνει χρήση του δικαιώματος του νόμου για το ρεβεγιόν.

Τέλος ο κ. Νίτσας τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.