Skip to main content

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Επαναφορά των μέτρων αν δεν τηρηθούν οι κανόνες

Σύμφωνα με τον υφυπουργό το επόμενο μήνυμα «μένουμε ασφαλείς» είναι πιο δύσκολο και σύνθετο, καθώς προερχόμαστε από μια περίοδο κόπωσης.

Για έξι πρωτόγνωρες εβδομάδες που ολοκληρώνονται αύριο στις 06.00 το πρωί έκανε λόγο κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«1.008 ώρες που οι Έλληνες αποδείξαμε ότι είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Αποδείξαμε ότι όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο το επόμενο μήνυμα «μένουμε ασφαλείς» είναι πιο δύσκολο και σύνθετο, καθώς προερχόμαστε από μια περίοδο κόπωσης, ενώ επισήμανε ότι το αποτέλεσμα θα κρίνει τα πάντα για την νέα καθημερινότητα.

«Ο ιός είναι εδώ δίπλα μας μπορεί να τον μεταδώσει ο οποιοσδήποτε», σημείωσε.

«Ο ιός απέβη μοιραίος για 144 συμπολίτες μας. Είναι ο ιός που ευθύνεται για μικρές και μεγάλες στιγμές που θυσιάσαμε», ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς καλώντας  «να χτίσουμε νέο τείχος περιορισμού για τον κορωνοϊό».

Όπως επανέλαβε το όπλο μας είναι συγκεκριμένο, δηλαδή η τήρηση των κανόνων και, κάτι που σημαίνει και αποκλιμάκωση των περιορισμών.

«Δεν τηρούμε τους κανόνες; Ο κίνδυνος για νέα κρούσματα είναι ορατός όπως και η επαναφορά των περιοριστικών μέτρων», είπε ο υφυπουργός.

«Σας κοιτώ στα μάτια για να κάνουμε την ανατροπή», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και μετακινήσεις εκτός νομού.

Για τα γυμναστήρια επισήμανε πως δεν επιτρέπονται ιδιωτικές συνεδρίες  πιλάτες, personal training κτλ, ενώ για τα κομμωτήρια σύστησε η εξυπηρέτηση να γίνεται στους προκαθορισμέ νους χώρους

Ευρυτανία, Λακωνία, Φωκίδα ήταν τελικά οι νομοί που δεν υπήρξε κανένα κρούσμα κορωνοϊού, ενώ όπως είπε ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν ο τέταρτος δήμος σε αριθμό κρουσμάτων, χωρίς όμως να έχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.