Skip to main content

Χαρδαλιάς στη Voria: Τέρμα το μπαλάκι ευθυνών σε φυσικές καταστροφές

Σε εφαρμογή τίθενται δύο επιχειρησιακά σχέδια ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τόσο οι πλημμύρες όσο και οι πυρκαγιές.

Η βελτίωση κάθε αδυναμίας όσον αφορά την αντιμετώπιση κάθε φυσικής καταστροφής είναι ο στόχος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Νίκος Χαρδαλιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση της Voria.gr για το κατά πόσο υπήρχε ετοιμότητα στην επέλαση του «Γηρυόνη», ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι «κάθε καιρικό φαινόμενο αποτελεί crash test για μας. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες, μικρές ή μεγάλες αρρυθμίες προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι σήμερα μαζί με τον με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα παρουσίασαν στην Αθήνα δύο επιχειρησιακά σχέδια, τον Δάρδανο και τον Ιόλα, που αφορούν στις επιχειρήσεις στις πλημμύρες και στις πυρκαγιές, «έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και να διαχειριστούν τις συνέπειες αυτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχει αξία ο καθένας ακριβώς  να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και να μην υπάρχουν δικαιολογίες και το μπαλάκι των ευθυνών. Οι πολίτες έχουν κουραστεί και πρέπει να νιώσουν ασφαλείς και αυτή είναι δική μας ευθύνη ως γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.