Skip to main content

Χαρδαλιάς: Ποινικές κυρώσεις σε όσους δίνουν ποτά με take-away

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το take away αφορά μόνο στον καφέ και όχι σε ποτά και άτυπα πάρτι μέσα και έξω από καταστήματα.

Αυστηρή σύσταση σε ιδιοκτήτες καφέ μπαρ να μην προμηθεύουν τους πολίτες με take-away ποτά και να μην οργανώνουν άτυπα πάρτι με μουσική στη διαπασών έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλη τη χώρα η εικόνα καφέ-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν take away ποτά με τους πελάτες πολίτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης και χωρίς να αισθάνονται ότι συμβαίνει το παραμικρό αν και σε μικρή κλίμακα προσβάλλουν βάναυσα όλους μας. Προσβάλλει όλους εκείνους που καθολικά με απίστευτη πειθαρχία κινήθηκαν χθες και μετακινήθηκαν και σήμερα τηρώντας τα μέτρα ατομικής Προστασίας και υγιεινής, προσβάλλει όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή με μοναδικό γνώμονα πως δεν θα επιτρέψουμε την εξάπλωση της νόσου αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης που με υπομονή και καρτερικότητα ακολουθούν τις οδηγίες και παρά την τεράστια οικονομική και όχι μόνο πίεση αντιλαμβάνεται η στρατηγική μας και με ευθύνη περιμένουν να ανοίξουν», είπε.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι το take away αφορά μόνο στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδειά τους δηλαδή να το παραγγείλουν να το παραλάβουν και να φύγουν από το χώρο και όχι να παραμείνουν μέσα ή έξω από το χώρο.

«Ποτά από τα καφέ τα καφέ μπαρ δεν επιτρέπονται όπως επίσης δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών κάνοντας άτυπα πάρτι και δημιουρφγώντας συγχρωτισμό έξω από καφέ μπαρ με το πρόσχημα του take-away», είπε προσθέτοντας ότι θα επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις σε επιχειρήσεις και ποινικές σε ιδιοκτήτες.