Skip to main content

Χαρδαλιάς:Σώθηκαν πολλές ζωές, η σκέψη μας σε όσους δεν τα κατάφεραν

Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του από τις πληγείσες περιοχές

Για πέντε νεκρούς και δύο αγνοούμενους από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του από τις πληγείσες περιοχές.

«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. «Σήμερα σωθήκαν πολλές ζωές, οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν… Είμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει, κλιματική αλλαγή, οι συνθήκες δυσκολεύουν… Από την πρώτη στιγμή όλοι είμαστε στις πληγείσες περιοχές για να αποφύγουμε τα μοιραία» επισήμανε.

«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια» σημείωσε.

Ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε στο δημαρχείο Βασιλικών όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή.