Skip to main content

Με χορηγίες ξανά στον δρόμο τα βαν του δήμου Θεσσαλονίκης για ΑΜΕΑ

Ταλαιπωρία δύο μηνών για τα άτομα με αναπηρία - Χάρη στις χορηγίες του ΠΑΟΚ και της ΖeniΘ επιδιορθώθηκαν τα 3 μίνι λεωφορεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στον δρόμο κυκλοφορούν ξανά και τα τρία βαν του δήμου Θεσσαλονίκης για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί περίπου από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τα βαν που μεταφέρουν άτομα με αμαξίδια είχαν βγει εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης και επειδή ο δήμος δεν διέθετε ανταλλακτικά για να τα επιδιορθώσει. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, Πέτρος Λεκάκης, η έλλειψη ανταλλακτικών οφείλεται στο γεγονός ότι ο αντίστοιχος διαγωνισμός που είχε διενεργηθεί από τον κεντρικό δήμο απέβη άγονος. 

Τα βαν αυτά εξυπηρετούν όλα τα άτομα με αναπηρίες που είτε είναι δημότες είτε κάτοικοι του δήμου Θεσσαλονίκης και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.  Το δίκτυο αυτό λοιπόν των τριών οχημάτων εκτελεί τις μετακινήσεις τους που γίνονται για εργασιακούς, ψυχαγωγικούς, ιατρικούς, προσωπικούς ή άλλους σκοπούς. 

Για περίπου δύο μήνες, τα άτομα με αναπηρία αλλά και το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον ταλαιπωρήθηκαν πολύ καθώς οι μόνες επιλογές μετακίνησης ήταν τα ιδιωτικά ΙΧ και τα ταξί. Η λύση βρέθηκε, σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και συγκεκριμένα τη δωρέα από τη ΖeniΘ και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε ό,τι αφορά το κόστος για την επισκευή των βαν, ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως για την επισκευή του βαν με τη μικρότερη ζημιά απαιτούνται περίπου 2.500 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, πέρα από την επισκευή των υπαρχόντων βαν, υπάρχει εγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω του οποίου θα γίνει η αγορά ακόμα τριών μίνι λεωφορείων.