Skip to main content

Χαριλάου: Καταζητούμενος για φόνο μαχαίρωσε και λήστεψε 60χρονη

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας - Υπήρχε ένταλμα σε βάρος του ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ένας 46χρονος Ελληνας καταζητούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κατερίνη λήστεψε χθες το μεσημέρι μίνι μάρκετ στην περιοχή της Χαριλάου τραυματίζοντας με μαχαίρι την 60χρονη υπάλληλο της επιχείρησης. Ευτυχώς αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίες καταδίωξε τον δράστη και τον ακινητοποίησε, ενώ συναδέλφοι του από την ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν στο σημείο τον συνέλαβαν.

Πιο αναλυτικά, ο 46χρονος άντρας μπήκε χθες σε μίνι μάρκετ στην Χαριλάου και με απειλή μαχαιριού αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το ταμείο. Στο σημείο βρισκόταν 60χρονη υπάλληλος της επιχείρησης την οποία και τραυμάτισε με το ίδιο αντικείμενο όταν αυτή βγήκε να καλέσει σε βοήθεια.

Για τον 46χρονο σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου - Ανάληψης για Απόπειρα ανθρωποκτονίας, Ληστεία, παράβαση του Νόμου περί Όπλων και Αντίσταση, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του δράστη εκκρεμούν:

- Βούλευμα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης Πιερίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του Νόμου περί Όπλων
- Ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και
- Ένταλμα Βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κατερίνης με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Η 60χρονη μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Κατασχέθηκαν:

- Μαχαίρι,
- Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
- Διαρρηκτικό εργαλείο και
- Το χρηματικό ποσό που απέσπασε από το μίνι μάρκετ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.