Skip to main content

Χαρίσειο: Αρνητικά και σήμερα τα μοριακά τεστ Covid στους φιλοξενούμενους

Τα αποτελέσματα των 8 φιλοξενούμενων από τη μονάδα Covid του ιδρύματος βγήκαν αρνητικά - Στα δωμάτιά τους άλλοι τρεις που βρίσκονταν σε απομόνωση.

Στα δωμάτιά τους επέστρεψαν τρεις φιλοξενούμενοι στο Χαρίσειο γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη, καθώς συμπλήρωσαν τις προβλεπόμενες ημέρες απομόνωσης και τα αποτελέσματα από τα δύο επαναλαμβανόμενα τεστ PCR στα οποία υπεβλήθησαν εντός του σαρανταοκταώρου ήταν αρνητικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαρισείου, αρνητικά ήταν και τα νέα PCR τεστ που διενεργήθηκαν σήμερα 19 Μαρτίου, από ιδιωτικό μικροβιολογικό διαγνωστικό κέντρο στους οκτώ φιλοξενούμενους που παραμένουν στη μονάδα Covid του Ιδρύματος.

Οι έντεκα φιλοξενούμενοι που είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο, ενημερώνει το γηροκομείο, μεταφέρθηκαν σε επιταγμένη ιδιωτική κλινική διότι παρουσιάζουν βελτίωση στην υγεία τους, προκειμένου να συμπληρωθεί ο χρόνος που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για να επιστρέψουν στο 'Ιδρυμα.

Οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρίσειου Γηροκομείου λειτουργούν κανονικά, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης 18 Μαρτίου κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μία ηλικιωμένη φιλοξενούμενη, που είχε προσβληθεί από Covid-19, όπως αποκάλυψε η Voria.gr.

*φωτογραφία αρχείου