Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συρροή κρουσμάτων στο Χαρίσειο γηροκομείο - Αρκετοί στα νοσοκομεία

Ο αριθμός των γηροκομούμενων στο Χαρίσειο που έχουν προσβληθεί από τον ιό, σκαρφάλωσε στους 14, καθώς βρέθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα.

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η λίστα των ηλικιωμένων οι οποίοι φιλοξενούνται στο Χαρίσειο γηροκομείο και έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr, από τους νέους μοριακούς ελέγχους (PCR) ανίχνευσης covid-19 τους οποίους πραγματοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προέκυψαν άλλα οκτώ κρούσματα μεταξύ των γηροκομούμενων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θετικών στη νόσο covid-19 σε 14.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξ αυτών νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης εννέα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε παραμένουν στο γηροκομείο, σε απομόνωση από τους υπόλοιπους ηλικιωμένους. Όπως αναφέρει στην Voria.gr πηγή του ιδρύματος, όσοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η διεύθυνση του γηροκομείου συνεχίζει να αποκρύπτει την πραγματική εικόνα, τόσο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των νοσηλευομένων. Η τελευταία ενημέρωση από το γηροκομείο, μέσω ανακοίνωσης η οποία εκδόθηκε την Τετάρτη, μιλούσε για πέντε κρούσματα και για μόλις έναν νοσηλευόμενο.

Επίσης, η διεύθυνση του γηροκομείου έχει αφήσει αναπάντητα πολλά ερωτήματα όπως για παράδειγμα με ποιο τρόπο έγινε η διασπορά του κορωνοϊού μέσα σε μια τέτοια κλειστή δομή, δεδομένου ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι βγήκαν αρνητικά. Απαντήσεις, επίσης δεν έχουν δοθεί σχετικά με το πόσοι από τους εργαζόμενους και του γηροκομούμενους έχουν εμβολιαστεί, πόσοι από τους ηλικιωμένους οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κ.ο.κ.