Skip to main content

Χαριστέας: Βάζουμε το εγώ κάτω από το εμείς, όπως στο Euro του 2004

Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός τόνισε πως επιθυμεί να προσφέρει βοήθεια στα παιδιά ώστε «να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία».

Να προσφέρει βοήθεια στα παιδιά ώστε «να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία» δήλωσε πως επιθυμεί ο Άγγελος Χαριστέας μιλώντας στην ημερίδα «Αθλητισμός και Κοινωνία» στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Αθλητισμού Sportexpo.

Αρχικά, ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός δήλωσε πως αισθάνεται απογοητευμένος μετά την επιστροφή από το εξωτερικό εδώ και περίπου έναν χρόνο καθώς υπογράμμισε ότι «είδα τον υγιή αθλητισμό από την άλλη πλευρά».

«Μου ζητήθηκε να μιλήσω για τον αθλητισμό και την κοινωνία, θα φύγω σοφότερος από εδώ καθώς όσο μαθαίνει κανείς γίνεται πιο σοφός. Eγώ είχα την τύχη να φύγω σε αρκετά νεαρή ηλικία στο εξωτερικό οπότε αισθάνομαι λίγο άσχημα επαγγελματικά για όσα έχω ζήσει. Έμαθα πράγματα και είδα την άλλη πλευρά του υγιούς αθλητισμού», δήλωσε αρχικά ο κ. Χαριστέας και συμπλήρωσε:

«Είναι μπλέξιμο τα κοινά αλλά εγώ θέλω να βοηθήσω τα παιδιά. Το κακό ξεκινά από νεαρή ηλικία, όταν μεγαλώσουμε είναι πλέον αργά. Με τη σωστή καθοδήγηση μπορούμε να κάνουμε πάρα πολύ ωραία πράγματα».

Παράλληλα, ο σκόρερ του χρυσού γκολ που έφερε την Ελλάδα στο Έβερεστ της Ευρώπης χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον εαυτό του αναφέροντας πως:

«Είμαι ίσως το καλύτερο παράδειγμα, ο αθλητισμός σε κάνει να ξεφεύγεις βρίσκοντας διέξοδο για πολλά προβλήματα. Γύρισα πριν έναν χρόνο από το εξωτερικό και βλέπω πιο καθαρά τη διαφορά που υπάρχει καθώς έρχονται και άλλοι λαοί στην Ελλάδα».

Τέλος ο εκ των πρεσβευτών για του Euro 2020 έκλεισε υπογραμμίζοντας ότι:

«Τα παιδιά είναι στόχος, επηρεάζοντάς τα κάνεις μία καλύτερη κοινωνία για το μέλλον ώστε όλοι οι άνθρωποι να πάρουν τη θέση που τους αρμόζει. Βάζουμε το εγώ κάτω από το εμείς, γι' αυτό το 2004 πήραμε το Euro...».