Skip to main content

Χαρίτσης: 2 δισ. στην οικονομία μέσω νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων

Όπως είπε ο Αλ. Χαρίτσης, άνοιξαν τέσσερα κεφάλαια του αναπτυξιακού νόμου και ήδη έχουν υπάρξει περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Δύο δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας για το νομοσχέδιο που αφορά την οικονομική δραστηριότητα. Παράλληλα ο Αλ. Χαρίτσης είπε ότι έχουν υπάρξει πάνω από 1.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον αναπτυξιακό νόμο και ότι τις επόμενες μέρες υπογράφεται συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε ότι εντός των ημερών υπογράφεται η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας του νέου Ταμείου Συμμετοχών (FundofFunds) «από την οποία οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους τομείς των τεχνολογιών, πληροφορικής και της αγροδιατροφής, θα μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση από την πλατφόρμα, με τη μορφή της συμμετοχής στη μετοχική τους σύνθεση».

«Συνολικά, από τα τρία νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου (Ταμείο Συμμετοχών, νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας, νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»), θα εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία 1 δισ. ευρώ από δημόσιους πόρους, συν άλλο 1 δισ. ευρώ από τη μόχλευση που θα επιτευχθεί», πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι άνοιξαν τέσσερα κεφάλαιά του και ήδη έχουν υπάρξει περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την οικονομική δραστηριότητα ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «προχωρούμε σε μεταρρυθμιστική τομή γιατί βασικό μέλημα είναι να διαμορφώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον που θα ευνοεί την ανάπτυξη των επιχειρήσεων κυρίως των μικρών και μεσαίων. Για να το πετύχουμε διασφαλίζουμε σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία και διαμορφώνουμε το θεσμικό πλαίσιο».