Skip to main content

Χαρίτσης: Στις εκλογές του 2019 διακυβεύεται η πορεία της χώρας

Αυτό το οποίο διακυβεύεται το επόμενο διάστημα είναι η πορεία της χώρας για πολλά χρόνια μπροστά, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός και θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες ανταποκρίνονται στη λογική της «λελογισμένης επέκτασης», στην οποία μπήκε η χώρα, καθώς με το τέλος των μνημονίων έκλεισε ο κύκλος της λιτότητας και της δημοσιονομικής συρρίκνωσης, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον Real fm.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρίτσης, «η δουλειά που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα -κι επιτρέψτε μου να πω επειδή είχα και προσωπική εμπλοκή σε αυτήν- είναι ακριβώς το πώς θα αντιστοιχίσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε τα τελευταία χρόνια με τις πολύ μεγάλες ανάγκες, οι οποίες έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική κοινωνία όλα τα χρόνια της κρίσης».

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι παρά τη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, «το πολιτικό "ματς" είναι απολύτως ανοιχτό». Εξήγησε, πάντως, ότι «αυτό το οποίο διακυβεύεται το επόμενο διάστημα, τους επόμενους μήνες, δεν είναι τόσο πολύ το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση της χώρας, δεν είναι αυτό το οποίο διακυβεύεται το ποιος θα κερδίσει το "ματσάκι". Αυτό το οποίο διακυβεύεται είναι η πορεία της χώρας για πολλά χρόνια μπροστά και η εκλογική αναμέτρηση του 2019 θα έχει κυρίως αυτόν τον χαρακτήρα. Αν δηλαδή θα μπούμε σε μια λογική βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, αν θα μπούμε σε μια λογική στήριξης της εργασίας και του κοινωνικού κράτους ή αν θα επανέλθουμε στα παλιά, σε αυτά τα οποία μας οδήγησαν τελικά στην κρίση».

Για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών (βουλευτικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές) τον Μάιο του 2019, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι ο σχεδιασμός, τον οποίο έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, είναι η εξάντληση της τετραετίας, καθώς «ειδικά τώρα, μετά από την έξοδο από το μνημόνιο, είναι ακριβώς η περίοδος, στην οποία πρέπει ο Έλληνας πολίτης να δει, πλέον, στην καθημερινότητά του, στη ζωή του, στην τσέπη του τα θετικά αποτελέσματα τα οποία παρατηρούμε σε μακροοικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο».