Skip to main content

Χαρίτσης: Ένοχες σιωπές στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη

Το βασικό ζήτημα το οποίο απασχολεί εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι το τι θα γίνει με τις συντάξεις, τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Για «ένοχες σιωπές από τον κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του το Σάββατο», οι οποίες «υποκρύπτουν πάρα πολύ επικίνδυνες εξελίξεις» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

«Το βασικό ζήτημα το οποίο απασχολεί εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι το τι θα γίνει με τις συντάξεις. Τι θα γίνει με το ασφαλιστικό. Κι εκεί λοιπόν, και αυτό είναι το μείζον θέμα, δεν ακούσαμε ούτε μια κουβέντα στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη»παρατήρησε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον Ant1.

Δήλωσε ακόμη πως αναμένει να δει ποιες θα είναι ακριβώς οι προτάσεις οι οποίες θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως και τι θα γίνει με το αφορολόγητο. «Δεν ακούσαμε κάτι από τον κ. Μητσοτάκη. Τι θα γίνει με την προκαταβολή φόρου; Τη μείωση δηλαδή της προκαταβολής από το 100% στο 50% την οποία εμείς είχαμε ανακοινώσει. Τι θα γίνει με μια σειρά από ρυθμίσεις όπως η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης μέχρι τις 20.000 ευρώ που επίσης είχαμε δρομολογήσει. Θα προχωρήσουν αυτά τα μέτρα;» διερωτήθηκε.

Σημείωσε ακόμη πως «ο κ. Μητσοτάκης, στις προγραμματικές δηλώσεις, μίλησε πρώτη φορά για κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ» ενώ «προεκλογικά η Ν.Δ. μιλούσε για οριζόντια μείωση σε όλες τις ιδιοκτησίες».

«Αυτό είναι θετικό κι εμείς το χαιρετίζουμε. Διότι η κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι ακριβώς ο τρόπος που εμείς μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ πριν λίγους μήνες» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατήρησε πάντως πως «αυτό που δεν μας είπε η Ν.Δ. είναι γιατί όταν εμείς ψηφίζαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ τα στελέχη της μας κατηγορούσαν ότι διαταράσσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία.».

«Σήμερα βλέπουμε ότι η Ν.Δ. σχεδιάζει μείωση του ΕΝΦΙΑ και μάλιστα με μεγαλύτερη μείωση για τις μεγαλύτερες ιδιοκτησίες – αυτή είναι διαφορά από τη δική μας ρύθμιση» ανέφερε, καλώντας τη Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει πώς θα καλυφθεί αυτό το δημοσιονομικό κενό.

Ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε τέλος πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει στην λογική την οποία ακολούθησε η Ν.Δ. «της ισοπεδωτικής καταστροφολογικής αντιπολίτευσης». «Εμείς, εκεί που υπάρχουν θετικά θα τα υποστηρίζουμε, αλλά, βεβαίως, θα είμαστε και ξεκάθαρα απέναντι σε όποιες κινήσεις βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις της κοινωνίας» είπε.