Skip to main content

Χαρίτσης για Εκκλησία: Ο πρωθυπουργός να μαζέψει τα στελέχη του

«Μετά τη σωστή απόφαση για το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει άμεσα μέτρα χωρίς εξαιρέσεις για την Εκκλησία» είπε

«Με τη δημόσια Υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε», τονίζει σε δήλωσή του, σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό «να μαζέψει τα στελέχη του και να πάρει άμεσα μέτρα χωρίς εξαιρέσεις για την Εκκλησία».

«Σε ολόκληρο τον πλανήτη οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνoϊού, μέτρα που περιλαμβάνουν και την αναστολή ή τροποποίηση των θρησκευτικών τελετών», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που η κυβέρνησή της δεν τολμά να πει και να πράξει το αυτονόητο: να εφαρμόσει χωρίς καμία εξαίρεση τα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι «βουλευτές της ΝΔ προπαγανδίζουν ανεύθυνα πως μεταλαμβάνουν, ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης λέει με το γνωστό παραληρηματικό του ύφος και χωρίς ντροπή πως τα στελέχη τοΎ ΣΥΡΙΖΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία επειδή είναι "άπιστοι"».

«Δεν είναι θέμα ευσέβειας και θρησκευτικής πίστης αλλά κοινωνικής ευθύνης», τονίζει καταλήγοντας ο Αλέξης Χαρίτσης. «Μετά τη σωστή απόφαση για το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μαζέψει τα στελέχη του και να πάρει άμεσα μέτρα χωρίς εξαιρέσεις για την Εκκλησία» προσθέτει και υπογραμμίζει: «Κάθε εξαίρεση ακυρώνει στην πράξη τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της επιδημίας του κορωνοϊού».