Skip to main content

Χαρίτσης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση εθελοτυφλεί για το κύμα ακρίβειας

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εθελοτυφλεί, δεν μπορεί να λέει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά πρέπει να παρέμβει», τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την αύξηση των τιμών στην ενέργεια αλλά και καταναλωτικών αγαθών άσκησε ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωση του στο πλαίσιο του Thessaloniki Metropolitan Summit.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την οικονομία, καθώς πέραν από την κρίση της πανδημίας έχει να αντιμετωπίσει μια εκθετική αύξηση τιμών σε βασικά είδη διατροφής, στις πρώτες ύλες αλλά και στην ενέργεια», τόνισε ο τομεάρχης.

Σημείωσε ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους παραγωγικούς φορείς επισημάνθηκε από τους ίδιους ότι αν δεν αντιμετωπιστεί το κύμα ανατιμήσεων και αν δεν υπάρξει λύση στο ζήτημα του ενεργειακού κόστους, πάρα πολλές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εθελοτυφλεί, δεν μπορεί να λέει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά πρέπει να παρέμβει. Το κράτος πρέπει σε αυτές τις καταστάσεις να παρεμβαίνει για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες χειραγώγησης της αγοράς» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων και αντιμετωπίσει του αυξημένου ενεργειακού κόστους.