Skip to main content

Χαρίτσης: Οι πολίτες να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες

Το κυβερνητικό στέλεχος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές»

Στη σημασία των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Το κυβερνητικό στέλεχος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μία δουλειά, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών».

Πρόσθεσε δε, ότι «είναι μία πολύ κρίσιμη εκλογή, η oποία θα κρίνει πολιτικά και το μέλλον της αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια».

Έστειλε, μάλιστα, το μήνυμα συμμετοχής των πολιτών στη σημερινή εκλογική διαδικασία, ισχυριζόμενος τα εξής: «Θεωρώ ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη θεσμική υποχρέωση και με την προσωπική του συμμετοχή να δίνει το παράδειγμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες για την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Γι’ αυτό, όπως και την προηγούμενη βδομάδα, έτσι και σήμερα επέλεξα να συμμετέχω στις εκλογές κατά την έναρξη της διαδικασίας».

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε στη «δουλειά» που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών για την προετοιμασία των εκλογών, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

«Ολοκληρώνεται σήμερα για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών μία επίπονη δουλειά, η οποία ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις πιο δύσκολες εκλογές, οι οποίες έχουν διοργανωθεί ποτέ από το ελληνικό κράτος» υποστήριξε.

Επεσήμανε, στη συνέχεια, ότι «ήταν μία προσπάθεια συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων, η οποία στέφθηκε τελικά με επιτυχία, παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα, και νομίζω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη διαδικασία κατανόησαν τον βαθμό δυσκολίας και την προσπάθεια η οποία έγινε».

Προτού καταλήξει, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, στους δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες οι οποίοι με τη «δουλειά τους και με το υψηλό αίσθημα δημοσίου συμφέροντος βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η σημαντική διαδικασία χωρίς προβλήματα».