Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
x

ΧΑΡΙΤΣΗΣ:ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Η Νέα Δημοκρατία ιδεολογικά και πολιτικά συγχρονίζεται και διαλέγεται με τις οικονομικές συνταγές του ΔΝΤ» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα που είδαμε το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, νομίζω ότι όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως οι ρητορικές διαβεβαιώσεις για μια "νέα αρχή" αποδεικνύονται λόγια του αέρα». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και πρόσθεσε ότι «το επιτελικό κράτος της ΝΔ είναι υπερσυγκεντρωτικό, αναξιοκρατικό και εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα».

Επίσης, σχετικά με τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στο φορολογικό νομοσχέδιο, σχολίασε: «Ο ανώριμος της υπόθεσης είναι η ΝΔ. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση στηλίτευε τέτοιες ρυθμίσεις ως "λαϊκίστικες παροχές" και τώρα τις εμφανίζει ως μεγάλες καινοτομίες».

Ακόμη, αναφερόμενος στην παρουσία τεχνοκρατών στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι «η τεχνοκρατική διαχείριση δεν είναι μια αφηρημένη ή ουδέτερη έννοια». «Έχει πρόσημο. Σήμερα αυτό που αλλάζει με τη Νέα Δημοκρατία είναι το κοινωνικό πρόσημο», ανέφερε.

Τέλος, σχολίασε τη στάση του κυβερνώντος κόμματος απόεναντι στο ΔΝΤ, τονίζοντας: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θεωρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόβλημα. Το αντίθετο. Η Νέα Δημοκρατία ιδεολογικά και πολιτικά συγχρονίζεται και διαλέγεται με τις οικονομικές συνταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ