Skip to main content

Χατζηδάκης: Χωρίς πυξίδα η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια

Είδαμε τον κ. Τσίπρα να συζητά για δύο μέρες το όνομα Μακεδονία του Ίλιντεν και να το εγκαταλείπει την τρίτη μέρα, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, όπως την έχει διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: θέλουμε μια ενιαία, σφαιρική και συνολική συμφωνία με τα Σκόπια, που θα αντιμετωπίζει και τα θέματα του Συντάγματος και του αλυτρωτισμού, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας», τονίζει ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο ίδιος επικρίνει την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται «με δύο γραμμές και χωρίς πυξίδα. Επιπόλαιοι και σε σύγχυση», με αφορμή το οτι «είδαμε τον κ. Τσίπρα να συζητά για δύο μέρες το όνομα "Μακεδονία του Ίλιντεν" που συμβολίζει και συμπυκνώνει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και να το εγκαταλείπει την τρίτη μέρα» και «παράλληλα ακούσαμε τον συνεταίρο του, κ. Καμμένο, να λέει ότι δεν θα υπάρχει λύση».

«Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τον Χριστόφορο Κολόμβο, ο οποίος ξεκίνησε χωρίς να ξέρει πού πάει και έφτασε χωρίς να ξέρει πού είναι», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και για το αν η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της κατάτμησης της Β' Αθηνών, υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή και για τα δύο αυτά ζητήματα εδώ και δύο χρόνια την οποία η κυβέρνηση «ούτε που την έχει συζητήσει».