Skip to main content

Χατζηδάκης: Δυνατότητα αυξημένης επικουρικής κατά 68% στους νέους

Στα πυρά της αντιπολίτευσης περί τζόγου των εισφορών ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι βάση αναλογιστικών στοιχείων το πρόσημο θα είναι θετικό.

Δυνατότητα να αποκτήσουν αυξημένη επικουρική κατά 68% , θα έχει η νέα γενιά με το νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στην ΕΡΤ.

Στα πυρά της αντιπολίτευσης περί τζόγου των εισφορών ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι βάση αναλογιστικών στοιχείων το πρόσημο θα είναι θετικό.

Με δικλείδες ασφαλείας το ασφαλιστικό της νέας γενιάς δίνει την ευκαιρία για υψηλότερες συντάξεις στους μελλοντικούς συνταξιούχους ενώ διασφαλισμένες είναι και οι υφιστάμενες επικουρικές διαβεβαίωσε τους ασφαλισμένους ο υπουργός Εργασίας, λίγες ώρα μετά την παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων στην επικουρική ασφάλιση των νέων.

«Θα υπάρχει εγγύηση από πλευράς κράτους για υφιστάμενους συνταξιούχους αλλά και για τη νέα γενιά. Ο προϋπολογισμός θα καλύψει τα όποια ελλείμματα» επισήμανε ο υπουργός.

Ανάλογα με την απόδοση των επενδύσεων των εισφορών τους οι οποίες θα μπαίνουν στον ατομικό τους λογαριασμό οι νέοι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πετύχουν, αυξημένη επικουρική έως και 68% υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης

«Αντί να υπάρχει ένας κορβανάς που θα μπαίνουν όλα μέσα, τώρα οι νέοι θα έχουν τον έλεγχο πάνω στην σύνταξή τους. Μπορούμε να έχουμε αυξήσεις για τις επικουρικές των νέων από 43 έως 68%».

«Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να τζογάρει τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις –αυτό είναι ο προσωπικός κουμπαράς-, με όλο το ρίσκο που έχει βέβαια ένα τζογάρισμα», επέκρινε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

Στα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων και για το κόστος μετάβασης στην νέα επικουρική απάντησε το πρωί από την ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παραθέτοντας τα στοιχεία των αναλογιστικών μελετών που δείχνουν ότι το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης θα έχει αναπτυξιακό πρόσημο.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα Ιουλίου και οι αλλαγές θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2022.