Skip to main content

Χατζηδάκης: Εθελουσία έξοδος για το 1/3 του προσωπικού της ΔΕΗ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η προσπάθεια είναι η ΔΕΗ να γίνει μία κερδοφόρα επιχείρηση

«Εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ήδη ενημερώσει την ευρωπαϊκή επιτροπή για τους λόγους. Γίνονται κάποιες συζητήσεις, έχουμε ήδη καταργήσει τα ΝΟΜΕ, με τα οποία γίνονταν δημοπρασίες ρεύματος με τις οποίες η ΔΕΗ πουλούσε κάτω του κόστος στους ανταγωνιστές , το οποίο ήταν ένα απίστευτο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ» , δήλωσε στον Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ότι η προσπάθεια είναι η ΔΕΗ να γίνει μία κερδοφόρα επιχείρηση, «έχει παρουσιαστεί σε αυτή την κατεύθυνση ένα business plan μέχρι στο 2024 το οποίο έχει διαφορετικούς πυλώνες».

«Πρώτος πυλώνας είναι η απολιγνιτοποίηση, η οποία συνδυάζεται με τις εθελούσιες εξόδους προσωπικού το οποίο απο 16.000 θα περιοριστεί στις 11000, χρήματα τα οποία θα καταβάλει η ΔΕΗ και δε θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι», σημείωσε.

Σε σχετική ερώτηση από που θα βρεθούν τα ποσά για την εθελουσία ο υπουργός ανέφερε ότι «η ΔΕΗ θα έχει όφελος από το πρόγραμμα εθελουσίας σε βάθος διετίας. Τις αποφάσεις ωστόσο θα λάβει η διοίκηση της» είπε.

«Στόχος του υπουργείου είναι η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της επιχείρησης και σε αυτό «θα συμβάλλει η κατάργηση της μονιμότητας στα διευθυντικά στελέχη και στους νεοπροσλαμβανόμενους. Σημαντική παρέμβαση και πυλώνας στην κατεύθυνση αυτή, θα είναι και η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ», τόνισε.