Skip to main content

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα να συνταχθεί στο συριακό με τη γραμμή ΕΕ και ΝΑΤΟ

«Δεν μπορεί να συνεχίζεται η διάλυση αυτής της χώρας, η οποία δεν έχει προηγούμενο στην πρόσφατη παγκόσμια Ιστορία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Να συνταχθεί η Ελλάδα με τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ στο θέμα της Συρίας πρότεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, από τη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα γιατί δεν έχουμε μόνο δύο αντιμαχόμενες πλευρές, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιου είδους μέτωπα. Στη Συρία είναι όλοι εναντίον όλων. Η Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί να έχει τον μικρομεγαλισμό να πιστεύει ότι θα λύσει μόνη της το ζήτημα.

Δυστυχώς είναι ένα ζήτημα το οποίο υφιστάμεθα και το υφιστάμεθα με τα κύματα των προσφύγων που φτάνουν μέχρι εδώ, σαν να μην μας έφταναν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα.

Νομίζω ότι βασικά, έχοντας φυσικά τη φωνή μας, τις απόψεις μας, τις ευαισθησίες μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, πρέπει να στοιχηθούμε σε γενικές γραμμές με τη γραμμή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ελπίζοντας εν τω μεταξύ ότι οι δυνάμεις που εμπλέκονται εκεί και είναι πολλές θα καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται η διάλυση αυτής της χώρας, η οποία δεν έχει κυριολεκτικά προηγούμενο στην πρόσφατη παγκόσμια Ιστορία».