Skip to main content

Χατζηδάκης: Καμία παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Όσοι αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα ψηφιακά τους ίχνη έχουν κρατηθεί, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας.

Για σειρά θεμάτων επικαιρότητας αλλά και αρμοδιοτήτων του υπουργείου του, μίλησε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Για τη Σύνοδο Κορυφής, σημείωσε πως παρότι υπήρχαν διαφορετικές αποχρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όσον αφορά την Τουρκία, τελικά υιοθετήθηκαν στο κείμενο συμπερασμάτων οι ελληνικές θέσεις.

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι είναι αντιμέτωπη όχι μόνο η χώρα μας αλλά και η παγκόσμια κοινότητα με μια πρωτόγνωρη συγκυρία.

Σε σχετική ερώτηση για το αν καθυστερούν τα επενδυτικά προγράμματα του υπουργείου του ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ενδεχομένως για αυτό να παρατηρείται κάποια καθυστέρηση. Όπως είπε, όμως, τρέχουν 7 επενδύσεις στην Ενέργεια αυτή τη στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά τα αυθαίρετα και τη τακτοποίηση τους, ο κ. Χατζηδάκης διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράταση. Είπε ότι έγιναν περισσότερες από 2 εκατομμύρια αιτήσεις.

Ενώ, όσοι αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα ψηφιακά τους ίχνη έχουν κρατηθεί και για εκείνους θα λυθεί μέσω των ειδικών.