Skip to main content

Χατζηδάκης: Και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμβαση για 7ήμερη εργασία

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε λόγο για «τραγελαφικό θέμα, που μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιεί».

Τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 2018-2020 που υπεγράφη στις 15.11.2018 από τον Χρήστο Σπίρτζη και εγκρίθηκε από την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία προβλέπει επταήμερη εργασία των μηχανοδηγών, κατέθεσε στη Βουλή, ο Κωστής Χατζηδάκης ώστε «να καταδείξει την υποκρισία της κυβέρνησης που κατακεραυνώνει τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι δήθεν μίλησε για επταήμερο εργασίας».

Στον απόηχο του θέματος που άνοιξε μετά την συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «τραγελαφικό θέμα, που μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιεί» και εξέφρασε την ελπίδα να λήξει εδώ «από την στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι συμβάσεις, που επιτρέπουν την επταήμερη εργασία, υπογράφηκαν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ με δύο μόνο, από τα δεκάδες παραδείγματα, την κλαδική σύμβαση στον Τουρισμό και την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Η συγκεκριμένη σύμβαση, που κατέθεσε στα πρακτικά ο κ. Χατζηδάκης, στο σημείο για τη «διευθέτηση χρόνου εργασίας μηχανοδηγών» αναφέρεται ότι «οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργαστούν πέραν του πενθημέρου για δύο επιπλέον μέρες (επτά συνεχόμενες μέρες)».

«Πανηγυρίζετε για το επταήμερο διότι υποτίθεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης - ο μόνος πολιτικός στον κόσμο, θέλει να βάλει όλους τους εργαζόμενους να δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο και αποδεικνύεται ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση Παπαστράτος τελικώς πρώτος ο κ. Τσίπρας που τον κατακεραύνωσε είχε επισκεφτεί από το 2017 τον Παπαστράτο και είχε επαινέσει το εργασιακό καθεστώς και η κ. Αχτσιόγλου είχε αποδεχθεί τη σύμβαση, που επίσης τον κατακεραύνωσε. Ή μήπως δεν αποδείχθηκε;» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επικαλέστηκε ως ανάλογο παράδειγμα την κλαδική σύμβαση στον Τουρισμό που κατέθεσε χθες ο Γιάννης Βρούτσης, για να πει πως η απάντηση της υπουργού Εργασίας ήταν «απορία ψάλτου βηξ» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παριστάνει τον «τροχονόμο» λέγοντας το περιβόητο «τι να κάνουμε, υπάρχει η ελευθερία των συμβάσεων». «Μήπως δεν είστε κυβέρνηση εσείς, που στήσατε αυτό το κακόγουστο θέατρο εναντίον του κ. Μητσοτάκη για τις προθέσεις του υποδυομένοι τους υπερασπιστές των εργαζόμενων και των συμφερόντων τους, όταν συμβαίνουν όλα αυτά με την επταήμερη λειτουργία αλλά και την επταήμερη εργασία; Κι εσείς τι είστε; Τροχονόμοι; Δεν είστε κυβέρνηση;», προσέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη να «σοβαρευτούν επιτέλους» και «να μη νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους». «Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη τρεις και η κακή του ώρα. Και φτάνει η κακή σας ώρα, είναι η 26η Μαΐου», κατέληξε.