Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
x

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

Για περαιτέρω ταμειακή ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ έκανε λόγω ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε δηλώσεις του.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης  για τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2020 της ΔΕΗ, όπου καταγράφηκαν κέρδη 55 εκατ. ευρώ προ φόρων.

«Το γεγονός ότι η ΔΕΗ κατέγραψε κέρδη προ φόρων 55 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2020 ενώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019 είχε ζημίες 318 εκατ. ευρώ είναι μια απτή απόδειξη όχι μόνο της προόδου της ΔΕΗ, αλλά και της συντονισμένης προσπάθειας που καταβλήθηκε γι' αυτό τους τελευταίους 12 μήνες.  Οι γκρίζες ημέρες των προηγούμενων ετών, αλλά ιδίως του 2019  είναι πίσω για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται με σοβαρότητα, αλλά και με ταχύτητα», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Παράλληλα έθεσε και τους στόχους όσον αφορά τη επιχείρηση για τους επόμενους μήνες.

Όπως είπε αναλυτικά ο υπουργός:

-Ο νόμος 4643/2019 για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ (διευθυντικά στελέχη από την αγορά, διευκόλυνση προμηθειών, κατάργηση μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους) θέτει τις βάσεις για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της επιχείρησης.

-Η απολιγνιτοποίηση προχωρά με φροντίδα για τους εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες και με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα περιορίζει σημαντικά το προσωπικό και θα καλυφθεί από την ίδια τη ΔΕΗ, χωρίς επιβάρυνση των φορολογουμένων και των ασφαλιστικών ταμείων.

-Μια «πράσινη» ΔΕΗ γεννιέται. Έχουν ήδη υπογραφεί σημαντικές συμφωνίες για έργα ΑΠΕ με μια σειρά εταιρειών. Ενώ η ΔΕΗ μπαίνει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας δίκτυο φορτιστών σε όλη τη χώρα.

-Τέλος, ξεκινά σε δυο μήνες η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ (49% με αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας) που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. Στόχος η περαιτέρω ταμειακή ενίσχυση, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ