Τρίτη 2 Ιουνίου 2020
x

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο υπουργός δήλωσε ότι όπως τον έχουν διαβεβαιώσει, λίγο μετά το μεσημέρι θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, σε όλη την περιοχή.

Την εκτίμησή του ότι μετά το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλη τη Χαλκιδική εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός δήλωσε ότι όπως τον έχουν διαβεβαιώσει, λίγο μετά το μεσημέρι θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, σε όλη την περιοχή.

«Τις πρώτες ώρες υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε ρεύμα, να σταματάει και να ξεκινάει ξανά αλλά δρομολογείται. Κάναμε ότι περισσότερο μπορούσαμε, έδωσα κατευθύνσεις στον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ να μεταφέρουν όσα περισσότερα συνεργεία μπορούσαν. Ό,τι ανθρωπίνως μπορούσε να γίνει, έγινε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο μπλακ - άουτ στη Χαλκιδική τις επόμενες μέρες, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως «το σύστημα είναι στα όριά του. Για να έχουμε μπλακ -άουτ, κάποιος λόγος υπάρχει. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα. Ποικιλοτρόπως, το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, έχει παραμεληθεί».

Με αφορμή το θέμα των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο κ.Χατζηδάκης τόνισε ότι «η προσπάθεια που κάνουμε έχει ως κεντρικό και βασικό άξονα να σωθεί η εταιρεία. Πρόθεσή μας είναι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, όλες τις δυνατότητες τις οποίες υπάρχουν. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας», επισημαίνοντας ότι «αυτή την ώρα δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικοποίηση, η ΔΕΗ βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν βρίσκεται στρατηγικός επενδυτής. Το θέμα είναι η διάσωση της επιχείρησης και των εργαζομένων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ