Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο TAP ΜΟΧΛΟΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο TAP θα λειτουργήσει ως «μοχλός προσέλκυσης και άλλων μεγάλης κλίμακας επενδύσεων στη χώρα».

Για την πορεία κατασκευής του TAP ενημερώθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του αγωγού, Luca Schieppati, την country manager, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, και άλλα μέλη της διοίκησης του αγωγού.

«Η Νέα Δημοκρατία πάντα υποστήριζε αυτή την επένδυση. Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι ο TAP είναι ένα έργο γεωστρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, που την μετατρέπει σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο υπουργός. «Είναι ταυτόχρονα μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Επιπλέον συμβάλλει στους στόχους της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και την απανθρακοποίηση της οικονομίας» πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο TAP θα λειτουργήσει ως «μοχλός προσέλκυσης και άλλων μεγάλης κλίμακας επενδύσεων στη χώρα».

Η διοίκηση του TAP ενημέρωσε τον υπουργό ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το στάδιο της μηχανικής κατασκευής του αγωγού στη χώρα και ανέλυσε τα επόμενα στάδια υλοποίησης του έργου μέχρι την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία ζήτησε να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις εκ μέρους της πολιτείας για την αντιμετώπιση ρυθμιστικών και τεχνικών ζητημάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αγωγού.

Η επένδυση και  τα οφέλη της

Αξίζει να αναφερθούν κάποια μεγέθη, που αφορούν το έργο και τη συνεισφορά του στην οικονομία.

- Ο TAP είναι μια επένδυση συνολικού ύψους  1,5 δισ. ευρώ που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία και ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας.

- Στο έργο εργάστηκαν και εργάζονται περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι, με την πλειονότητα των οποίων να προέρχεται από τις τοπικές κοινωνίες.

- Ο  TAP έχει προμηθευτεί υπηρεσίες και αγαθά από περισσότερες από 800 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

- Παράλληλα, ο ΤΑΡ ολοκληρώνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, που υλοποιεί στις κοινότητες από τις οποίες διέρχεται, συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ