Skip to main content

Χατζηδάκης: Παράταση των επιδομάτων ανεργίας κατά δύο μήνες

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες ενισχύσεις - Τι είπε για τη στήριξη στην εστίαση.

Την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για άλλους δύο μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως σήμερα θα ανακοινωθούν νέες ενισχύσεις περιλαμβανομένων και των επιδομάτων, και ότι έως τώρα έχουν δοθεί συνολικά 3,5 δισ. ευρώ για την στήριξη της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Παράλληλα είπε πως το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση.

Αναφερόμενος στο lockdown είπε ότι ένας από τους λόγους, πέραν του βασικού λόγου του υγειονομικού, για τους οποίους επιβάλλεται, είναι ότι αν και στην οικονομία αφήσουμε το πράγμα να εξελιχθεί χωρίς έλεγχο δεν θα υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις.

«Από τις πρώτες μέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε από την ΕΕ», είπε ο κ. Χαζηδάκης.

«Θα δώσουμε προτεραιότητα στην εστίαση, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την επιδοτούμενη απασχόληση και τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. Θα στηριχθούν σε αυτά τα προγράμματα για την επόμενη μέρα και θα δοθεί έμφαση και σε απόκτηση προσόντων» τόνισε.

Σε σχέση με τις εκκρεμείς συντάξεις είπε πως το κράτος δεν υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του στον τομέα αυτό. «Έχουμε 155.000 κύριες, περίπου τόσες επικουρικές και παράλληλες συντάξεις που εκκρεμούν. Κάνουμε προσπάθεια με τροπολογία στη Βουλή να αποδοθεί ένας αριθμός εθνικών συντάξεων. Είναι για εμάς η νούμερο ένα πρόκληση», επεσήμανε.

Υπενθύμισε δε πως έχουν ανακοινωθεί επιπλέον 10 μέτρα για το θέμα. «Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους. Σε δύο μήνες ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να καταβάλλει τις εθνικές συντάξεις», είπε ο κ. Χατζηδάκης.