Skip to main content

Χατζηδάκης: Ψέμα της κυβέρνησης η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε ελλιποβαρή την κυβέρνηση στις κρίσιμες συγκυρίες για τον τόπο.

«Στις κρίσιμες συγκυρίες για τον τόπο έχουμε μια ελλιποβαρή κυβέρνηση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος τόσο στα θέματα της οικονομίας όσο και στα εθνικά θέματα.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στα περί «καθαρής εξόδου» από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 υποστήριξε ότι «η καθαρή έξοδος ήταν ένα ακόμα ψέμα με πολύ κοντά ποδάρια» και σημείωσε ότι «πρώτα και κύρια ο κ. Τσακαλώτος έχει μιλήσει γα τη μεταμνημονιακή εποπτεία».

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν φείδονται καλών λόγων», προσθέτοντας ότι «ακόμα και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άκουσε καλά λόγια από τις Βρυξέλλες».

Αναφορικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ότι «η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που οι τρεις κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ απέτυχαν καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα με επιτυχία», αντέτεινε λέγοντας: «Οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Ξέρουν τι έγινε αυτά τα τρία χρόνια και πως η οικονομία αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω».

Στο ζήτημα των επενδύσεων ο ο κ. Χατζηδάκης, υποστήριξε ότι «Νέα Δημοκρατία σημαίνει νέες δουλειές» και αναφερόμενος στην κυβέρνηση επέμεινε ότι «μπορεί να έχει μια ρητορική για επενδύσεις αλλά στην πράξη εφαρμόζει μια πολιτική εχθρική απέναντι στην οικονομία και τις επενδύσεις».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., δήλωσε ότι «ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου», ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ρωτώντας ρητορικά: «Εμείς απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας ποια πολιτική αντιτάσσουμε; Του κ. Καμμένου, του κ. Κουβέλη, του κ. Κοτζιά ή του κ. Τσίπρα;».