Skip to main content

Χατζηδάκης: Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι σε δομές υγείας είναι ανεμβολίαστοι

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι οι ανάπηροι και ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 80%- Λιγότεροι οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας

Η κυβέρνηση θα εξετάσει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε επίπεδο εμβολιασμών, στο επιδημιολογικό κομμάτι αλλά και τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, και θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους κλάδους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός διευκρίνισε παράλληλα ότι το να ενημερώνει κάποιος τον εργοδότη του αν είναι εμβολιασμένος βοηθά στο να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επανέλαβε ότι λίγο παραπάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές υγείας είναι ανεμβολίαστοι, ενώ οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό άνω του 80%.

Δεσμεύτηκε ότι μέσα στους επομένους τρεις με τέσσερις μήνες θα υπάρχει μια διαφορετική εικόνα για την απονομή συντάξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ανέφερε ότι με την νέα υπηρεσία My EFKA Live, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ να εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης και να διεκπεραιώνουν μία σειρά συναλλαγών, όπως η έκδοση πιστοποιητικών.

Η νέα υπηρεσία άρχισε χθες Τετάρτη να λειτουργεί  για τους κατοίκους των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.

Για την απονομή των συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος είναι το επόμενο τρίμηνο να αυξηθούν και να ανέρχονται στις 30 χιλιάδες το μήνα.