Skip to main content

Χατζηδάκης: Σε ΝΔ χωρούν και το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι

Eίμαι από τους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας που, δεν είναι και μυστικό, είμαι πιο κοντά στο Ποτάμι, λόγω των παγίων θέσεών του, είπε ο βουλευτής.

Ανοικτός σε μετεκλογική συνεργασία με το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το θέμα είναι "όταν θα έχει διαμορφωθεί το μετεκλογικό πια σκηνικό, οι συνεργασίες που θα επιδιώξει να κάνει η Νέα Δημοκρατία, ακόμα κι αν έχει αυτοδυναμία. Και μέσα σε αυτές τις συνεργασίες, χωράει φυσικά και το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι".

Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί απέναντι προκειμένου να μην περάσει.

"Προσωπικά, όπως ξέρετε, είμαι από τους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας που, δεν είναι και μυστικό, είμαι πιο κοντά στο Ποτάμι, λόγω των παγίων θέσεών του, των τοποθετήσεών του. Αλλά είναι ένα άλλο κόμμα. Πήραν την απόφαση στο συνέδριό τους να συνεχίσουν να έχουν αυτόνομη πορεία. Εμείς δεν μπορούμε να τους υποδείξουμε τι θα κάνουν. Έχουν τη δική τους θέση. Είπαν θα ζητήσουν, ζήτησαν διευκρινήσεις από την Κυβέρνηση, θα τοποθετηθούν με τον τρόπο που νομίζουν. Εμείς για τη συμφωνία των Πρεσπών είμαστε απέναντι, το ξεκαθάρισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητές μας για να μην περάσει αυτή η συμφωνία και θα δούμε τι θα γίνει".