Skip to main content

Χατζηδάκης: Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας μας

«Η εφαρμογή στην πράξη των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της ΝΔ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

Τη διαπίστωση ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει όσο έπρεπε την ιδεολογική μάχη «για να κερδίσουμε το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων», έκανε από το βήμα του 12ου τακτικού συνεδρίου ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης

«Δεν αντιπαρατεθήκαμε στην Αριστερά όσο θα ‘πρεπε στο επίπεδο των ιδεών μας. Για αυτό από εδώ και πέρα πρώτα από όλα σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας μας:

-Την ελευθερία που είναι συστατικό στοιχεία του Έθνους μας, αλλά και προϋπόθεση της δημιουργίας.
-Τις ευκαιρίες και, ακόμη περισσότερο, τις ίσες ευκαιρίες. Για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε Ελληνόπουλο, ανεξαρτήτως του πού γεννήθηκε και πού πήγε σχολείο, θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει όσο ψηλά θέλει
-Την αλληλεγγύη που βασίζεται στην ανθρωπιά, αλλά και στην πρόοδο της οικονομίας, και προσφέρει ένα δίχτυ ασφαλείας στους πιο αδύναμους.

Η ΝΔ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, προχωρά μπροστά «με γνώμονα την αλήθεια και την ευθύνη. Όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη παρά τις αντιδράσεις, διότι ήξερε ότι αυτή η επιλογή ήταν η καλύτερη για το μέλλον της πατρίδας μας».

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «δεν είναι απλά θέμα πολιτικό ή ιδεολογικό. Είναι θέμα πρωτίστως αξιακό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής. Έδειξε ότι είναι ένα κόμμα έτοιμο να πει και να κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους. Δεν μπορεί η Ελλάδα, και ακόμη περισσότερο οι νέοι, να προχωρούν με τέτοιου είδους πρότυπα στην πολιτική. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει, ακόμη περισσότερο, να ηττηθούν τα αδίστακτα ψέματα. Η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας. Το πολιτικό παράδειγμα που ντροπιάζει την Ελλάδα στο εξωτερικό».

Η ΝΔ, επεσήμανε, «έμεινε όρθιο μέσα στα 10 μποφόρ της κρίσης. Έμεινε όρθιο όχι μόνο γιατί η παράταξη αυτή έχει ρίζες. Αλλά και διότι στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας υπήρχαν πάντα δυνάμεις που έδειχναν προς τη σωστή κατεύθυνση. Που προειδοποιούσαν, που έκαναν προσπάθειες, που είχαν αξιόπιστη στάση. Για αυτό και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό διαπαιδαγωγημένος με την ανάγκη να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και να μη ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας».

Ως μια από τις βασικές προτεραιότητες της ΝΔ, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, είναι «να εφαρμόσουμε στην πράξη ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις. Αυτά που πέτυχαν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μπορούν να πετύχουν κι εδώ.  Αλλά για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να τις πιστέψουμε, να τις κάνουμε κτήμα μας, να εξηγήσουμε τα οφέλη που θα δημιουργήσουν για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους πιο φτωχούς: Φθηνότερα προϊόντα, καλύτερες υπηρεσίες και νέες δουλειές. Θα πρέπει να στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει».

Διότι αυτή η παράταξη, όπως είπε, «είναι που έκανε τη μεταρρύθμιση της Cosco. Τη μεταρρύθμιση του ΟΤΕ. Τη μεταρρύθμιση της Ολυμπιακής. Τη μεταρρύθμιση της Μαριέττας Γιαννάκου στα πανεπιστήμια. Τη μεταρρύθμιση των συστημάτων Ήλιος και Εργάνη που έβαλαν τάξη στο υπουργείο εργασίας. Τη μεταρρύθμιση στο υπουργείο Υγείας που νοικοκύρεψε τις δαπάνες. Τη μεταρρύθμιση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ  που μπορεί να συκοφαντήθηκε, αλλά -όπως δείχνουν όλες οι μελέτες- μείωσε τις τιμές για τους καταναλωτές. Θα πρέπει να ετοιμάσουμε τις μεταρρυθμίσεις ώστε να ξεκινήσουμε να τις υλοποιούμε από την πρώτη μέρα. Για αυτό δουλεύουμε τόσο σκληρά για τη διαμόρφωση του προγράμματός μας, αλλά και για να ετοιμάσουμε τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν άμεσα. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Διότι δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε στιγμή σε αυτή την προσπάθεια». 

Η Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που νοιάζεται στην πράξη, όχι στα λόγια για τους αδύναμους. Και θέλει να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να προχωρήσουμε όλες και όλοι μπροστά».