Skip to main content

Χατζηδάκης: Θέλουμε αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί

«Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού έρχεται να δείξει αυτή την ενότητα και τη συστράτευση» είπε για τον Κ. Καραμανλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, θέλουμε αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπή Open Mind.

Μιλώντας για το γεγονός ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως η ΝΔ είχε προτείνει τη διεξαγωγή συζήτησης με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς με βάση τα όσα είχε πει ο κ. Τσίπρας κατά το παρελθόν. « Η τακτική του κ. Τσίπρα είναι η ένταση και η πόλωση, εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε. Έγιναν 41 συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Εμείς συμφωνήσαμε σε όλες τις ημερομηνίες που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η στρατηγική του κ. Τσίπρα είναι ολοφάνερο πως είναι η ένταση. Ας μείνει μόνος του», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Κληθείς να σχολιάσει την πρώτη παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή μετά από 10 χρόνια ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως υπάρχει μια συσπείρωση στη ΝΔ προσθέτοντας πως η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού έρχεται να δείξει αυτή την ενότητα και τη συστράτευση. «Εμένα μου φάνηκε μια πολύ σωστή τοποθέτηση», είπε τονίζοντας πως ο κ. Καραμανλής ήταν πάντα στρατιώτης της παράταξης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τον Κώστα Καραμανλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε το Μαξίμου να απαντήσει αν ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει στον κ. Καραμανλή τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Απαντώντας στις κατηγορίες πως η ΝΔ έχει στους κόλπους της στελέχη που βρίσκονται στην ακροδεξιά αναρωτήθηκε αν σε σχέση με τον Πάνο Καμμένο ή την Κατερίνα Παπακώστα ο ίδιος βρίσκεται πιο δεξιά ή πιο αριστερά;

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που μιλούν για μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης είπε πως στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τη ΝΔ ως ένα κοινωνικό δράκο που θέλει να κατασπαράξει τους πάντες. «Για το ασφαλιστικό ισχύουν αυτά που είπε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα σύστημα τριών πυλώνων. Πρώτος πυλώνας θα είναι η εθνική σύνταξη, δεύτερος πυλώνας αυτός των επαγγελματικών ταμείων και τρίτος πυλώνας αυτός της ιδιωτικής ασφάλισης» είπε τονίζοντας πως όσον αφορά τον πυλώνα των επαγγελματικών ταμείων θα υπάρχει σταδιακή μεταβατική περίοδος 30 ετών Διευκρίνισε πάντως πως το ύψος της εθνικής σύνταξης θα είναι αυτό που είναι σήμερα και από εκεί και πέρα θα ανεβαίνει ανάλογα με την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την δέσμευση της ΝΔ πως θα προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως συνειδητά επέλεξε να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη. Όπως είπε η μείωση του ΦΠΑ θα γίνει άμεσα ενώ οι μειώσεις στους υπόλοιπους φόρους θα μπουν στον προϋπολογισμό και θα ισχύσουν από την 1-1-20.