Skip to main content

Χατζηδάκης: Το νέο ν/σ στραμμένο αποκλειστικά σε πολίτες που το έχουν ανάγκη

Ο υπουργός επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο εισάγει μια σειρά από θετικές διατάξεις στην ελληνική έννομη τάξη για την παιδική προστασία.

«Το νομοσχέδιο για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη. Για τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, υπενθυμίζοντας ότι ξεκίνησε η συζήτησή του στην Επιτροπή της Βουλής.

Όπως επισημαίνει, «το νομοσχέδιο εισάγει μια σειρά από θετικές διατάξεις στην ελληνική έννομη τάξη: για την παιδική προστασία, για την αναβάθμιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, για την αποϊδρυματοποίηση, για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας, για τον Προσωπικό Βοηθό των ατόμων με αναπηρία».

«Είναι ένα νομοσχέδιο στραμμένο αποκλειστικά σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Και αυτή ακριβώς είναι η προστιθέμενη αξία του! Περιμένω λοιπόν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το υπερψηφίσουν!» σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.