Skip to main content

Χατζηγεωργίου: Έγινα δέκτης χυδαίων και σεξιστικών χαρακτηρισμών

Η υφυπουργός μάλιστα τόνισε ότι στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν ακροβολισμένα άτομα, που ήταν όπως είπε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αιχμές τόσο κατά των ατόμων που της επιτέθηκαν χθες το βράδυ στρην εκδήλωση για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο Ολύμπιον, όσο και κατά της διοίκησης του Ιδρύματος Παπαγεωργίου άφησε η υφυπουργός Εσωτερικών Ελευθερία Χατζηγεωργίου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τους λόγους για τους οποίους διέκοψε την ομιλία της και αποχώρησε από τον χώρο(δείτε εδώ).

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η υφυπουργός επισήμανε ότι έγινε δέκτης χυδαίων, σεξιστικών και υβριστικών χαρακτηρισμών τονίζοντας παράλληλα ότι το Ίδρυμα Παπαγεωργίου έπρεπε να την προστατεύσει.

«Ανέβηκα στο βήμα και δέχθηκα κατά την άποψή μου αισχρούς χαρακτηρισμούς από το κοινό, το οποίο δεν ήταν τυχαίο. Ήταν και αυτοί προσκεκλημένοι και συγκεκριμένοι άνθρωποι από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, από τη ΝΔ, οι οποίο με έβριζαν χυδαία και με καλούσαν να κατέβω από το βήμα. Απευθύνθηκα στο κοινό αν μπορώ να συνεχίσω, αυτό δεν έγινε δεκτό. Ζήτησα από το ίδρυμα Παπαγεωργίου να με προφυλάξει, ούτε αυτό συνέβη οπότε αυτό που όφειλα να κάνω για να σεβαστώ κυρίως τον εαυτό μου αλλά και να σεβαστώ την εκδήλωση ήταν να αποχωρήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χατζηγεωργίου.

Σε ότι αφορά την κριτική που ασκείται ότι στην ομιλία της αφιέρωσε πολύ λίγο χρόνο στην ουσία της εκδήλωσης που ήταν το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και άρχισε να μιλά για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, η κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι πρόλαβε να πει μόνο για 2,5 εκατ.ανασφάλιστους που έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και την κατάργηση του εισιτηρίου εισόδου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία. «Δεν πρόλαβα να πω τίποτα άλλο, Ήθελα να πω ότι το Παπαγεωργίου είναι ένα νοσοκομείο που κάλυψε τις ανάγκες της Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας αλλά επίσης δεν μπορούσα να μην αναφερθώ στην πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό προφανώς δεν ήθελαν να το ακούσουν οι παρευρισκόμενοι» σημείωσε.

Σημείωσε ότι ακούγονταν οι χαρακτηρισμοί από άτομα που ήταν ακροβολισμένα, γνωστά στελέχη της ΝΔ, κατονομάζοντας και πάλι τον Δημήτρη Κούβελα.