Skip to main content

Χατζηγεωργίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εγκαταλείψει τα χωριά Έβρου

Η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, σε επίσκεψή της στον Έβρο, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας της κεντρικής κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την αναγκαιότητα συνεργασίας της κεντρικής κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη δεύτερη, επεσήμανε από τον Έβρο, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Πρώτος σταθμός της σημερινής επίσκεψης της υφυπουργού στα χωριά του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, το Μεγάλο Δέρειο, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και άκουσε τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους για τα ανοιχτά ζητήματα της περιοχής. Ειδικότερα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε οι κάτοικοι έθεσαν υπόψη της κ. Χατζηγεωργίου, μεταξύ άλλων, το θέμα του οδικού δικτύου, της ύδρευσης, της υγειονομικής κάλυψης και της μεταφοράς των μαθητών, τα περισσότερα εκ των οποίων άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ίδια, αφού έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή (νέες αίθουσες και βιβλιοθήκη στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Δερείου, διευθέτηση ρέματος κ.α.) δήλωσε πως «Τα χωριά της περιοχής έχουν εγκαταλειφθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είχαν εγκαταλειφθεί και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είμαστε δίπλα στους κατοίκους για να λύσουμε τα προβλήματα. Χρειάζεται συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την Αυτοδιοίκηση, όμως χρειάζεται και η Τ.Α. ν' αναλάβει πιο ενεργά πρωτοβουλίες».

Την υφυπουργό, που επισκέπτεται τον Έβρο για δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, συνοδεύουν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος και Νατάσα Γκαρά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ουφούκ Μουσταφά και ο συντονιστής της Ν.Ε. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μενέλαος Μαλτέζος.