Skip to main content

Χατζηγεωργίου: Όταν τα Βαλκάνια ευημερούν, ευημερούν Μακεδονία - Θράκη

Η ΥΜΑΘ στάθηκε στη σημασία της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομίας Μακεδονίας-Θράκης και τη σημασία της ενίσχυσης σχέσεων με τις γειτονικές χώρες.

Τη σημασία της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας και της Θράκης και τον ρόλο που διαδραματίζει στην ενίσχυση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες επισήμανε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Μιλώντας στην παρουσίαση των συλλόγων, που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος «Δημιουργώ» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, η κα Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντικό» για τη «νευραλγική» περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης «να θυμίζουμε περισσότερο αυτά που μας ενώνουν με τους γείτονές μας, παρά αυτά που μας χωρίζουν».

«Μόνο έτσι μπορούμε να φανταστούμε τη Μακεδονία και την Θράκη να ευημερεί, όταν τα Βαλκάνια ευημερούν. Το καλό των γειτόνων μας είναι και δικό μας καλό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υποστήριξε πως το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιεί του ΥΜΑΘ, είναι επιτυχημένο, καθώς 80 πολιτιστικοί σύλλογοι από τη Μακεδονία και τη Θράκη εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να ενταχθούν σε αυτό με 57 εξ αυτών να εξασφαλίζουν τελικά την χρηματοδότηση.

Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αξιοποιώντας το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εξασφάλισε 800.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τη στήριξη του «Δημιουργώ», αλλά και των προγραμμάτων «Στηρίζω» για τα ΑμεΑ, «Παράγω» για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και «Νεανικών Δράσεων» για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση την παράσταση έκλεψε το μουσικό τμήμα του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθέριου-Κορδελιού, το οποίο παρουσίασε υπό τις οδηγίες της μουσικού Ηλέκτρας Καρακατσάνη ένα ξεχωριστό μουσικό δρώμενο με θέμα το περιβάλλον χρησιμοποιώντας όργανα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Γιάννης Σαρίδης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων από τη Μακεδονία και τη Θράκη.