Skip to main content

Χέρι - χέρι o Τζιτζικώστας με τον Ζέρβα για τέσσερα χρόνια

Οι εποχές που δήμος και Περιφέρεια ήταν δύο διαφορετικά πράγματα βρίσκονται στο παρελθόν, είπε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Περιφερειάρχης και δήμαρχος συμφώνησαν σε κοινές δράσεις και κοινά έργα που θα προχωρήσουν και θα υλοποιήσουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τις οποίες θα ανακοινώσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

"Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής όλων των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών μας και θα λειτουργήσουμε στη λογική και της αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη. Θα συνεχίσουμε το έργο που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αυτή τη φορά σε καλύτερες βάσεις συνεργασίας και με το Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό" τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης είπε ότι στη σημερινή συνάντηση εξετάστηκαν "ζητήματα που έχουν απασχολήσει όλα αυτά τα χρόνια τους Θεσσαλονικείς και δεν δόθηκαν λύσεις". "Συζητήσαμε για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που θα κάνουμε στο αστικό περιβάλλον και στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μελετήσαμε διεξοδικά πώς θα λειτουργήσουμε αποτελεσματικά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά κονδύλια και την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των πόρων του ΕΣΠΑ γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια στο ζήτημα της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων" πρόσθεσε.

Ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Τζιτζικώστα τόνισε ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει αφήσει ήδη το στίγμα του και αυτή η εμπειρία που έχει είναι κομμάτι μιας συνεργασίας σε όλους τους τομείς. "Οι εποχές που ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν δύο διαφορετικά πράγματα βρίσκονται στο παρελθόν. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί υλοποιούμε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ να μη χαθεί ούτε μια μέρα. Είναι πολλά αυτά τα οποία μπορούν και πρέπει να γίνουν σε μια βάση μητροπολιτικού σχεδιασμού και μητροπολιτικής υλοποίησης", δήλωσε.

Για τα σχέδια που θα εξαγγελθούν τον Σεπτέμβριο και θα αρχίσουν να υλοποιούνται υπογράμμισε: "Στόχος μας είναι ακριβώς αυτό, η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία να έχουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μια διαφορετική εικόνα, ένα διαφορετικό πρόσωπο σε όλους τους τομείς, του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης, σε κάθε τομέα".

Στη συνάντηση παρών και ο Χάρης Αηδονόπουλος τη δουλειά του οποίου στην κοινωνική πολιτική στην περιφέρεια εξήρε ο κ. Τζιτζικώστας για να πάρει τη σκυτάλη ο κ. Ζέρβας λέγοντας ότι αν θέλει θα τη συνεχίσει και στο δήμο. Κερδισμένος θα βγει ο δήμος απάντησε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον κ. Ζέρβα για τη νίκη και τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές. Είπε μάλιστα ότι είναι τιμητικό το γεγονός ότι έγινε πολύ καλός προεκλογικός αγώνας, όπως και στην Περιφέρεια.

"Έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε είναι μια τετραετία πολύ κρίσιμη για τη Θεσσαλονίκη, για όλη τη Μακεδονία και σίγουρα ο δικός σας ρόλος και η συμβολή θα είναι τεράστια. Είμαι βέβαιος ότι και με την καλή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια από τη θέση του αντιδημάρχου εσείς κάναμε πράγματα συνεργαστήκαμε ξεπερνώντας πολλά προβλήματα και δυσκολίες και δυσλειτουργίες νομίζω ότι θα μπορέσουμε και τα επόμενα χρόνια ακριβώς σε αυτή τη λογική να κινηθούμε και να φέρουμε αποτελέσματα για τον τόπο μας. Εγώ πραγματικά χαίρομαι που σας έχω σήμερα κοντά μου για αυτή τη συνάντηση η οποία δεν είναι παρά η αρχή μιας στενής καλής και εποικοδομητικής συνεργασίας", τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

"Να σε συγχαρώ για τη μεγάλη νίκη. Δεν παιδεύτηκες", είπε ο κ. Ζέρβας απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη.

Ο κ. Ζέρβας υπενθύμισε τη συνεργασία των δύο ανδρών όταν ο κ. Τζιτζικώστας ως αντιπεριφερειάρχης κι αυτός ως αντιδήμαρχος, "σε μέρες δύσκολες τότε με το πρόβλημα της αιθαλομίχλης καταφέραμε και κάναμε κάποιες κοινές ενέργειες. Η συνεργασία αυτή δίνει ακριβώς το στίγμα του πώς πρέπει να δουλέψει όχι μόνο αυτοδιοίκηση αλλά και η πόλη μας και εμείς ακριβώς αυτό πρεσβεύουμε ότι πρέπει όλοι εμείς να συνεργαστούμε σε όλα αυτά που έχει μείνει πίσω η πόλη μας για να μπορέσουμε ενωμένοι να καταφέρουμε να κάνουμε άλματα και να έρθουμε σε επίπεδο που θέλουν όλοι. Και γι αυτό το λόγο μας εξέλεξαν σε υπεύθυνες θέσεις. Μαζί με τους εταίρους στη διοίκηση που θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι με εμπιστεύτηκαν αφήνουμε πίσω μας ό,τι μπορεί να έχει γίνει".

Πρώτο βήμα για τη συνεργασία είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

"Να αισθάνεστε και να ξέρετε ότι έχετε εδώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μια πόρτα ανοιχτή όπως άλλωστε και οι 38 Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Εμείς γι αυτό το λόγο μείναμε μακριά από τις διαδικασίες τις προεκλογικές γιατί ακριβώς θέλουμε σήμερα αφού έχουν τελειώσει πια όλα και οι πολίτες έχουν κάνει τις επιλογές τους και στους 38 δήμους να είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε και να συνεργαστούμε με όποιον και αν επέλεξαν οι συμπολίτες μας για δήμαρχο", σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Τον κ. Ζέρβα εκτός του κ. Αηδονοπουλος συνόδευαν επίσης οι κ.κ. Λεκάκης και Κυριζίδης.