Σάββατο 17 Απριλίου 2021
x

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΪΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΔΟΕ (ΦΩΤΟ)

Βρέθηκε πλήθος αθλητικών εμφανίσεων που έφεραν πλαστά σήματα διαφόρων εταιρειών και ομάδων που το σχέδιο τους είναι κατοχυρωμένο.

Άντρο διακίνησης μαϊμού προϊόντων ήταν μια αποθήκη εταιρείας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων στην Αττική όπως ανακάλυψαν έπειτα από συντονισμένους ελέγχους κλιμάκια του ΣΔΟΕ.

Επρόκειτο για τετραώροφο κτίσμα και αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο όπου βρέθηκε  πλήθος εμπορευμάτων – αθλητικές εμφανίσεις που έφεραν πλαστά σήματα διαφόρων εταιρειών – ομάδων ή το σχέδιο τους αποτελεί αντικείμενο κατοχύρωσης βιομηχανικής ιδιοκτησίας.Κατασχέθηκαν συνολικά 82.612 τεμάχια αθλητικών εμφανίσεων

Αναλυτικά:

59.847 τεμ. φανέλες διαφόρων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της υφηλίου και των πιο δημοφιλών ομάδων ποδοσφαίρου της χώρας μας και των άλλων χωρών της Ευρώπης καθώς επίσης και ομάδων του NBA

10.560 σετ (φανέλα και σορτσάκι) αθλητικών εμφανίσεων ομάδων (ως ανωτέρω)
 
7.610 τεμ. σορτσάκια ομάδων (ως ανωτέρω)
 
3.345 τεμ. φούτερ ομάδων (ως ανωτέρω)
 
1.250 τεμ. λοιπά είδη (κάλτσες, καπέλα κ.λ.π.).

Επίσης, 1.880 τεμ. διαφόρων ειδών  παρέμειναν στην επιχείρηση, υπό μεσεγγύηση.


Τα  κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα μεταφέρθηκαν  σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης, όπου και καταστράφηκαν.

Για όλα τα κατασχεμένα προϊόντα ενημερώθηκαν από την Υπηρεσία μας οι δικαιούχοι των σημάτων και έχουν αποστείλει βεβαιώσεις – πραγματογνωμοσύνες, σύμφωνα με τις οποίες τα σήματα που έφεραν τα ανωτέρω προϊόντα ήταν απομιμητικά. Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους,  συνολικά στο ποσό των  2.412.931 ευρώ.

Οι αναλογούντες δασμοί κ.λ.π. φόροι θα προσδιοριστούν από το Τελωνείο Αθηνών.

Συνελήφθη ένας Έλληνας υπήκοος.  Σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.  

Οι υπάλληλοι της  Ε.Γ.  Σ.Δ.Ο.Ε., συνεχίζουν  με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη  κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ