Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΩΝ ΦΟΡΩΝ

Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιών σε σύγκριση με πριν τρία χρόνια. Στη Θεσσαλονίκη οι αιτήσεις θα φτάσουν φέτος ως τις 5.000.

Κίνημα... «Δεν κληρονομώ» φαίνεται πως διαμορφώνεται σταδιακά τους τελευταίους μήνες, καθώς τα μεγάλα βάρη που έχουν οι περισσότερες κληρονομιές, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιβάρυνση στα ακίνητα, οδηγούν σε αποποίηση κληρονομιών.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», περίπου 10.000 έως 12.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ενώ πριν από τρία χρόνια ήταν μόλις 6.000.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη χώρα: στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσουν τις 5.000 φέτος, έναντι 2.000 αιτήσεων προ κρίσης. Στην Πάτρα θα πλησιάσουν τις 1.600 έναντι 500-600 το έτος παλαιότερα.

«Η συντριπτική πλειονότητα των κληρονομιών είναι με παθητικό, οπότε κανείς δεν είναι πρόθυμος να αναλάβει να πληρώσει από την τσέπη του, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για περιουσία που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί» δηλώνει στην εφημερίδα μία πληρεξούσια δικηγόρος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ